Bujanovac ostao bez mini buseva za prevoz seoskog stanovništva

Bujanovac, 13. juli 2022. (Foto ilustracija)-Opština Bujanovac nije dobila mini bus koje resorno ministarstvo deli za prevoz seoskog stanovništva.

Kako saopštavaju iz Ministarstva za brigu o selu, autobuse će dobiti i Medveđa, Bojnik, Blace, Svrljig i Surdulica.

Podsetimo, prošle godine mini-buseve dobili su Kuršumlija, Bosilegrad, Trgovište, Vladičin Han, Babušnica, Bela Palanka, Dimitrovgrad, Crna Trava, Lebane i Gadžin Han, podsećaju Južne vesti.

Mini-busevi će služiti isključivo za prevoz ljudi iz jednog u drugo selo ili grad, odnosno opštinu, a za tu namenu je iz budžeta izdvojeno 120 miliona dinara, dok je maksimalan iznos po jednoj prijavi, kao i prošle godine, bio 7 miliona dinara.

Po rečima reseornog ministra Milana Krkobabića kriterijumi u odlučivanju bili su prevashodno stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave, udaljenost i broj sela koja će biti povezana sa gradskim ili opštinskim sedištem, kao i pripadnost područjima nadmorske visine preko 500 metara, pišu JV.

Mini-busevi kupljeni ovim sredstvima služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko ili opštinsko sedište. Na ovaj način stanovnicima sela omogućiće se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti“ – istakao je ministar Milan Krkobabić.

Busevi će biti bele boje i imaće 21 sedište.




One thought on “Bujanovac ostao bez mini buseva za prevoz seoskog stanovništva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *