Objavljen raspored đaka po srednjim školama

Bujanovac, 13. jul 2022. Na portalu Moja srednja škola objavljeni su rezultati konačne raspodele učenika po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama u Srbiji. Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog uvida to mogu učiniti i u svojim matičnim osnovnim školama.

„Objavljeni su rezultati nakon prvog kruga raspodele. Rezultate možete videti u osnovnim informacijama učenika kao prijavljeni korisnik, ili preko identifikacionog broja učenika“, objavljeno je na portalu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu, ranije su najavili iz Ministarstva prosvete.

U četvrtak i petak, 14. i 15. jula prijave za upis u srednje škole, za prvi upisni krug, mogu se podneti i neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole.

Od 14. jula od 8 časova do 20. jula u ponoć je podnošenje prijava za upis elektronskim putem, posle prvog i drugog upisnog kruga.

„Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs“, saopšteno je iz ministarstva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *