Počele konsultacije Vučića sa Kamberijem

Bujanovac, Beograd, 14. juli 2022. (Foto RTS snimak ekrana) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je u četvrtak ujutru konsultacije o mandataru nove vlade sastankom sa predsednikom Partije za demokratsko delovanje Šaipom Kamberijem, kao predstavnikom Koalicije Albanaca doline, prenosi RTS.

Kamberi je došao u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu nekoliko minuta pre 9 sati, za kada je i zakazan prvi sastanak. Delegaciju Koalicije Albanaca čine i predstavnici Demokratske partije i Pokreta za demokratski progres.

Koalicija Albanaca doline dobila je jedan mandat u budućem sazivu parlamenta gde će je predstavljati Kamberi. On je ranije za Bujanovačke izjavio da ga ulazak u vlast po svaku cenu ne zanima, već da je prioritet sprovođenje Plana od 7 tačaka o integraciji Albanaca.

Kako prenosi RTS, u toku dana planirano je da se predsednik Srbije sastane i sa predstavnicima manjinskih lista koje su osvojile mandate u Skupštini Srbije – među kojima su lista „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ i lista „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić.

Na razgovor je danas bila pozvana i SDA Sandžaka, ali je ta stranka odlučila da se ne odazove pozivu.

Vučić će nastaviti konsultacije i u naredna tri dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *