Saška savetuje: Voda je najbolja zaštita za kožu tokom leta

Piše D.Stošić Bujanovac, 16. jul 2022. – Dovoljno tečnosti za hidrataciju organizma, korišćenje hidratantnih krema i onih sa odgovarjućim zaštitnim faktorom su ukratko saveti za negu kože lica i tela u ovim vrelim letnjim danima, kaže za naš portal Aleksandra Saška Stojilković iz Bujanovca, setifikovani ekspert za kožu Phi akademije.

Ono što je svima važno tokom leta, kako kaže Aleksandra, jeste da pored uživanja i pozitivnih uticaja koje donosi lepo vreme, povedemo računa o našoj koži.

– Voda je neizbežna za hidrirataciju organizma. Kada smo hidrirani iznutra to se manifestuje i spolja, koža nije suva. Jednostavno je-pijte vodu, kaže nam ova bujanovačka preduzetnica.

Drugi korak za negu kože lica, prema njenim savetima, jeste korišćenje krema sa odgovarajućim zaštitnim faktorom.

– Žene koje nemaju problematičnu kožu u smislu pegica ili flekica mogu da koriste kremu sa SPF 30. Ali, žene sa proširenim borama, masnom kožom ili hiperpigmentacionim flekama zaštitu moraju tražiti u  jačem faktoru, minimum SPF 50, dodaje ona.

Za žene koje se šminkaju dobra preporuka su tonirane kreme koje već u sebi sadrže zaštitni faktor 30.

Objašnjava da je negu kože lica važno prilagoditi toplim letnjim danima, pa je njeno čišćenje blagim pilinzima ili penom za lice dobar put do zdravije kože u letnjim danima.

– Nije dovoljno jednom namazati zaštitni proizvod, već je za zaštitu potrebno nanošenje kreme na svaka tri sata,  uz izbegavanje izlaganja suncu koliko god je to moguće, kaže nam sagovornica.

Izbor prirodnijih preparata za negu lica i tela koji nisu previše masni, unos tečnosti, najviše vode, i kako je dodala Aleksandra, što manje izlaganja suncu je sve što je potrebno da kožu zaštitimo i učinimo negovanijom tokom leta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *