Bujanovac, Zemun 18. juli 2022. (Foto printskrin Nova.rs)- Vojnički pasulj našeg Bujanovčanina Ivana Ristića, glavnog kuvara restorana-pečenjare „Tri praseta“ u Zemunu postao je popularan i van ove beogradske opštine.
Reporteri portala Nova.rs krenuli su za pričom da kod Ivana, u zemunskoj Prvomajskoj ulici, svakog petka porcija pasulja košta 1 dinar.
I zasita, kako piše ovaj portal, nema laži i nema prevare.
„Ovo vam je stari vojnički pasulj koji se kuva pet sati, pun mesa i ne štedi se. Prvenstveno je ova akcija bila kao marketing, a potom je preraslo u to da dolaze ljudi koji možda nemaju novca, i ovde ručaju za baš simboličnu cenu“, rekao Ivan za Novu.
Dragomir, koji sa svojim bratom blizancem radi u lokalu, nadovezao se da kod njih sve valja probati:
-Recept pasulja dolazi sa juga Srbije, iz Bujanovca, objasnio je u jednoj rečenici.
Ali, nije ovaj lokal, u koji svraćaju brojni Bujanovčani i svi koji imaju veze sa našim gradom, prepoznatljiv samo po pasulju za dinar.
Svakog dana na jelovniku su čorba i neko kuvano jelo, a reporter Bujanovačkih se u nekoliko navrata uverio u neponovljiv ukus prasećeg i jagnjećeg pečenja, „drpanog“ sendviče od ovog mesa, palačinki sa jedinstvenim punjenjem koje je osmislio i čiju tajnu Ivan ljubomorno čuva, kao i recepturu svog pasulja, ali i u odličnu travaricu.
Dakle, Bujanovčani, pravac u Prvomajsku u Zemunu kod Ivana!