Povratak korone, za dan 15 obolelih u Bujanovcu

Piše D. Stošić Bujanovac, 15. jul 2022. – Za poslednja 24 časa kovid infekcija potvrđena je kod 15 Bujanovčana, a među obolelima ima i dece i zdravstvenih radnika, rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja.

Kako je potvrdila dr Daliborka Pavlović, direktorka zdravstvene ustanove, u ponedeljak je došlo do skoka broja novozaraženih i pogoršanja epidemijske situacije na teritoriji opštine.

– Situacija sa koronom počinje da se komplikuje. U jednom danu je 15 novoregistrovanih, od toga 13 odraslih i dvoje dece, dok je među zaraženima i troje zdravstvenih radnika, rekla je dr Pavlović.

Dodala je da su kliničke slike obolelih blage i bez  komplikacija.

– Pacijenti se žale na opštu malaksalost i slabost, temperature, a kod nekih se javljaju  gušobolje, infekcija gornjih respiratornih puteva. Za sada nemamo nijednu bronhopneumoniju niti smo imali neki transport prema dalje, istakla je ona.

Još jednom je uputila apel građanima da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera (nošenje maske, pranje ruku, socijalna distanca i manje kontakata u zatvorenom prostoru).

Prema izveštaju, tokom jučerašnjeg dana u bujanovačkoj kovid ambulanti obavljeno je 55 pregleda, od toga 46 odraslih pacijenata i 9 deteta.

Ukupan broj obolelih od početka meseca je 49, dok je od početka epidemije kovid infekcija potvrđena kod 4120 meštana Bujanovca.

Podsetimo, u maju je registrovano ukupno 11, a prošlog meseca 5 kovid pozitivnih.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *