SO Bujanovac: Komunalcu još 16 miliona iz budžeta, Ramadani najavio rešavanje problema vodosnabdevanja u srpskim sredinama (Foto)

Briga: Ruždi Halili

Bujanovac, 19. juli 2022. – Odbornici SO Bujanovac usvojili su svih 27 tačaka dnevnog reda današnje sednice, a među njima i onu o posebnoj budžetskoj pomoći Javnom preduzeću Komunalac od 16,26 miliona dinara.

Pajaziti od Arifija traži ostavku, predsednik opštine odgovara da o tome odlučuju građani

Kako je obrazloženo, ovaj novac biće upotrebljen za 7 projekata, ali i za reprogram duga za struju prema EPS-u od 2,63 miliona dinara.

Budžetskim novcem planira se i postavljan je pumpi na gradskim lokacijama gde dolazi do poplava posle padavina, poput one u centru grada oko Muzičke škole i Tržnog centra Balkan.

Ramadani o vodi

Takođe su predviđeni i radovi na kanalizaciji u Oslaru (preko 5,5 miliona dinara) i Biljači (1,15 miliona) , zatim u Ulici Branka Radičevića prema Lopardincu (1,83 miliona), kao i u ulicama Save Kovačevića (1 milion) i Josifa Janjića (480.000) u Bujanovcu.

Odbornici usvojili svih 27 tačaka dnevnog reda

Pored radova u Biljači, najviše novca biće utrošeno za „ugradnju opreme kod glavnog izvorišta u Bujanovcu“, odakle se snabdevaju i ostala sela-nešto preko 3 miliona dinara.

Dragan Milić jedini odbornik srpskih stranaka na sednici SO Bujanovac

Predsednik SO Bujanovac Enver Ramadani javno je progovorio o tome da postoje veliki problemi u vodosnabdevanju u srpskim selima, i predložio da ovo bude posebna tema na narednoj skupštinskoj sednici.

Deo vladajuće većine

-Nema dovoljno pijaće vode za potrebe svih građana, posebno u srpskim sredinama, i taj problem mora da se reši, rekao je Ramadani i dodao da je dužnost Komunalca da svim građanima omogući pristup vodi.

Policija kaznila traktoriste zbog parkiranja pred opštinom na današnjem protestu

Šef privremenog organa ovog preduzeća Ruždi Halili naglasio je da Komunalac, iako radi punim kapacitetom, ne može da obezbedi dovoljne količine vode za piće zbog toga je mnogi koriste za navodnjavanje.ž

Odbornici su usvojili i rebalans budžeta kao i završni izveštaj Opštine Bujanovac (o čemu će Bujanovačke pisati).

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *