Pogledajte obavezno film o bujanovačkim srednjoškolcima (Video)

Piše D.Stošić

Bujanovac, 19. jul 2022. – O istraživanju lokalnog kulturnog nasleđa bujanovačkih učenika srednjih škola “Sveti Sava” i “Sezai Suroi” pod nazivom “Kolekcija imanja i nemanja”, u organizaciji Grupe 484 napravljen je film koji možete pogledati na kraju ovog teksta.

Film prati istraživački put grupe srednjoškolaca koji su se bavili interkulturalnim nasleđem svojih gradova i upoznavali inspirativne kolekcionare i kolekcionarke zanimljivih predmeta, priča i iskustava.

„Svetosavci“ sa drugarima iz „Sezai Suroi“ na festivalu kulturne šarenolikosti

Performans pod nazivom “Kolekcija imanja i nemanja” u kome su na zabavan način predstavljeni lokalni kolekcionari, bujanovački učenici su  održali maja meseca na gradskom trgu u Bujanovcu.

Svoju kolekciju su predstavili i na Festivalu kulturne šarenolikosti “Gradoznalci” u Beogradu, o čemu je naš portal pisao.

Radionice na kojima su se razvijale prve ideje, analiza prikupljenih materijala, priprema performansa i nastup učenika u Bujanovcu, Vranju i Beogradu, predstavljeno je kroz petnaestominutni film autorke Marije Rodić Satibara.

Aktivnosti su organizovane u okviru projekta “Interkulturni dijalog za EU” koji sprovodi Grupa 484 I Fondacija “Jelena Šantić” uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *