Deo Žbevca nedelju dana bez vode: Živimo kao u paklu

Piše D.Stošić Bujanovac, 22. jul 2022. – Dvadesetak domaćinstava u Žbevcu već sedam dana nema vodu iz gradskog vodovoda. Nakon molbe upućene komunalnom preduzeću u ponedeljak, dobili su uveravanja da će voda biti puštena, ali to se ni do danas nije desilo. Na pozive Bujanovačkih nisu odgovorili direktor Ruždi Halili i tehnički direktor Semija Aliji.

Prema rečima meštana sa kojima smo razgovarali, voda je isključena u subotu ujutru (16. jula), i od tada je nemaju ni tokom noći.

– Godinama unazad mučimo muku sa vodom. Prošlog leta vode nije bilo uopšte do septembra. Izgleda da ćemo opet prolaziti kroz isti pakao, jadaju se meštani.

Kažu da jedan bunar koristi i po nekoliko kuća, ali da je ta voda tehnička pa da bi utolili žeđ na visokim temperaturama kupuju vodu.

Pokušali su da u komunalnom preduzeću saznaju za uzrok nestašice vode, i dobili obećanje da će voda biti puštena ali, kako kažu, “obećanje ludom radovanje”. Na sednici SO Bujanovac u utorak direktor Komunalva Ruždi Halili rekao je da se radi punim kapacitetom, ali da veliki problem u vodosnabdevanju predstavlja nenamenska potrošnja vode.

Žbevčani, pak, ogorčeni su jer nemaju osnovne uslove za život na ovim tropskim temperaturama.

– Ja ne znam kako ti ljudi misle da mi u selima živimo. Ne možemo da se okupamo, da operemo suđe, veš kao normalni ljudi. Vrućine su velike, vode nema, a računi stižu. Da njima nestane voda na samo jedan dan, mislim da bi poludeli, dodaje jedan meštanin.

Meštanka Žuželjice Maja Smiljković poziva direktora Komunalca da dođe kod njih da se okupa, daje mu samo lonče i sapun jer vode nema

Bujanovačke su pokušale da dođu do odgovora od nadležnih iz komunalnog preduzeća, ali bezuspešno.

Podsetimo, tokom leta većina sela u okolini Bujanovca ima problem vodosnabdevanjem, a prošle godine su ispred zgrade opštine organizovani i protesti zbog nestašice vode.

Hronično su bez vode Žuželjica, Ljiljance, Božinjevac, sve češće i Rakovac.

Kako je naš portal pisao, na sednici skupštine održanoj u utorak (19. jul), između ostalog, usvojena je i odluka o posebnoj budžetskoj pomoći JP “Komunalac” od 16,26 miliona dinara od kojih će preko 3 miliona biti utrošeno za rešavanje problema vodosnabdevanja u okolnim selima na teritoriji opštine.

Tada je predsednik SO Bujanovac Enver Ramadani javno rekao da u srpskim selima postoji problem u vodosnabdevanju koji će morati da se reši.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *