Košarkašice i košarkaši OKK Play 017 na kampu u Kragujevcu

Piše D.Stošić

Bujanovac, 22. jul 2021. (Foto arhiva) – Bujanovački OKK „Play 017“ i “Panteri” iz Vranja ovog leta organizuju košarkaški kamp u Kragujevcu za stotinak košarkaša i košarkašica iz Bujanovca, Vranja, Vlasotinca i Beograda.

Letnji košarkaški kamp se ove godine održava od 26. jula do 2. avgusta, uz učešće mladih sportista iz raznih gradova Srbije.

Po peti put sa Panterima organizujemo letnji kamp i, kao i svake godine, deca će moći da se odmore, druže, zabave, ali i da naporno treniraju, kaže za Bujanovačke Nenad Stajić, prvi čovek kluba.

Plejovci na košarkaškom kampu u Sokobanji

Program je osmišljen tako da učesnici kampa pored dnevnog treninga imaju i utakmice takmičarskog karaktera. Košarkaši i košarkašice će se u okviru svojih grupa takmičiti u raznim košarkaškim igrama, poput šutiranja trojki, dvojki, igri 3 na 3, 1 na 1, poligon, a najbolji među najboljima će se na kraju okititi peharom i medaljama.

– U isto vreme će na kampu u Kragujevcu gostovati i klub iz Izraela, pa je u planu da sa njima organizujemo utakmice revijalnog tipa, dodaje Stajić.

U okviru programa kampa, predviđena je i poseta srpskih košarkaša Nikole Jankovića, nekadašnjeg igrača Partizana, poreklom iz Žbevca i Igora Rakočevića, čuvenog reprezentativca Srbije.

Predsednik Mini basket udruženja Srbije, Rade Georgievski će održati jedan pokazni trening svim učesnicima kampa.

Završni dan kampa je rezervisan za dodelu zahvalnica, medalja i pehara, a nakon toga će uslediti zabava za decu uz muziku.

Za decu je planirana i poseta Spomen parku „Šumarice“ i otvorenim bazenima u Kragujevcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *