Žene pozivaju na blokadu bujanovačkog Komunalca zbog nestašica vode

Bujanovac, 26. jul 2022. (foto arhiva: protest 2021) – Nezadovoljni zbog nestašica vode i ćutanjem nadležnih iz bujanovačkog JP “Komunalac” meštani bujanovačkih sela predlažu blokadu glavne ulice kod zgrade uprave ovog preduzeća.

 Selo Lopardince je bez vode već nekoliko dana, o čemu su Bujanovačke ranije pisale, a čitateljka našeg portala pozvala je na Fejsbuku žene da sa svojom decom posete direktora Ruždija Halilija.

– Skupićemo našu decu pa kod direktora Komunalca da ih okupamo za vrtić. Okupimo se sve žene i ispred zgrade komunalnog preduzeća da blokiramo glavnu ulicu dok ne dođu glavni poslodavci – predlaže čitateljka.

Njen zahtev je jednostavan-voda za piće i hranu, a sudeći prema komentarima koji su usledili naišao je na odobravanje dobrog dela građana.

„Podržavam incijativu. Ćutanje i kukanje ne donose promene. Moramo da se borimo za vlastita prava i da pozovemo na odgovrnost one koji ih ugrožavaju“, glasi jedan od komentara.

Među komentarima je i onih koji kritikuju aktuelnu lokalnu vlast i  rukovodstvo komunalnog preduzeća, tražeći smenu direktora.

Čitaoci se pitaju i da li može da se desi da i u najvećem albanskom selu Velikom Trnovcu nema vode.

Bujanovačke su više puta pisale o letnjim nestašicama vode i problemu vodosnabdevanjem u selima bujanovačke opštine.

Prošle godine je održan i protest ispred zgrade Opštine Bujanovac.

Podsetimo, na nedavno održanoj sednici skupštine, između ostalog, usvojena je i odluka o posebnoj budžetskoj pomoći JP “Komunalac” od 16,26 miliona dinara od kojih će preko 3 miliona biti utrošeno za rešavanje problema vodosnabdevanja u okolnim selima na teritoriji opštine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *