Poskupelo svinjsko meso, celo pile maksimalno 300 dinara po kilogramu

Bujanovac, 29. jul 2022. (Foto ilustracija) –Cena svinjskog mesa od danas je veća nego pre dve nedelje kada je doneta izmenjena Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica.

Od danas se svinjski but može nabaviti po najvišoj maloprodajnoj ceni od 750,20 dinara, plećka 738,10, meso od svinjskog vrata će koštati najviše 689,70 dinara, dok cena za svinjsku slabinu (krmenadla) ne sme da bude veća od 659,45 dinara po kilogramu. Isti propis ograničava i cenu celog pileta koje po kilogramu ne sme da bude skuplje od 299,99 dinara.

U protekle dve nedelje meso od buta koštalo je 709 dinara za kilogram, plećka 699 a vrat 595.

 Vlada Srbije je na sednici održanoj u četvrtak usvojila novu uredbu kojom se produžava zamrzavanje cena pojedinih vrsta namirnica do kraja avgusta, ali se ova lista i proširuje, saopšteno je iz Vlade.

Donetom odlukom maksimalna maloprodajna cena dugotrajnog mleka sa 2,8 odsto mlečne masti u pakovanju od jednog litra ne sme da prelazi 113,99 dinara, što je ista cena koja je važila i do sada.

Šećer (beli Kristal) u svim pakovanjima ne sme da bude skuplji od 96,99 dinara po kilogramu, što je takođe nepromenjena cena u odnosu na važeću uredbu.

Cena jestivog ulja ograničena je na nivou od 15. novembra prošle godine, a u novoj uredbi, kao i u postojećoj, i dalje se ne precizira iznos.

Novom uredbom precizno su navedene cene za dve vrste brašna.

Brašno tip T-400 glatko, u pakovanjima do pet kilograma, ne sme da prelazi cenu od 84,7 dinara po kilogramu, dok je cena za brašno tip T-500, 78,65 dinara po kilogramu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *