Vučić: Penzije veće za 19 odsto, plate u javnom sektoru za 12,5

Bujanovac, 29. juli 2022.- Plate u javnom sektoru od 1. januara biće povećane između 12,5 i 14 odsto, a penzije za 19 odsto, najavio je predsednik Vučić gostujući na TV Pink.

„To je za javni sektor, za lekare, medicinske sestre, prosvetne radnike, policajce, vojnike itd. Gledaćemo da to ide i na 14 odsto, ali to nam zavisi od stope rasta i od pregovora sa MMF-om. Molim ljude da se ne naljute ako to bude 12 ili 12,5 odsto, jer teško krvarimo i da uspevamo da to podnesmeo samo zahvaljujući dobrim i čvrstim javnim finansijama“, naglasio je Vučić.

Kako je preneo RTS, on je dodao da ukoliko bude dobro išlo povećanje je moguće i u decembru.

Vučić je istakao da zemlja ne može da ima ubrzani rast kada smanjuje plate i penzije jer je potrošnja jedan od generatora rasta i istakao da se zato i ulaže u plate i penzije jer država želi da jedan od stubova rasta bude potrošnja.

Vučić kaže da je za državu važno povećanje penzija od 19 odsto i dodaje da će deo povećanja ići od novembra, a da će se pokušati da to bude i od oktobra.

„Moje obećanje penzionerima ako nas ne udari sve oko struje, gasa i drugog, ići će od oktobra i to prvo povećanje od 9,6, 10 odsto i to će dobiti u prvoj polovini novembra za oktobar. Ako ne, idemo od novembra i dobiće u prvoj polovini decembra“, naveo je predsednik.

Dodaje da će se do povećanja od 19,3 odsto doći od 1. januara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *