Akcija dobrovoljnog davanja krvi „Sećanje na Acu“

Bujanovac, 30. jul 2022. – U znak sećanja na Aleksandra Manića, koji je preminuo pre dve godine od posledica korona virusa, u utorak (3. avgust) će biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Memorijalna akcija pod sloganom “Sećanje na Acu” održaće se u sredu (3.avgust) u prostorijama firme „Eurolider“, čiji je Manić bio vlasnik, u selu Davidovac od 10 do 16 časova.

Akcija je organizovana i prošle godine.

Organizatori su Crveni krst Bujanovac u saradnji sa Humanitarnim udruženjem ,,Koce zauvek” iz Vranja i Zavodom za transfuziju krvi iz Niša.

– Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom. Dobrovoljnim  davanjem krvi nastavljamo da brinemo za građane kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja, a time pružamo i podršku sistemu zdravstvene zaštite – poručuju iz CK Bujanovac.

Kako navode, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *