Koalicija Albanaca u poslaničkoj grupi sa SDA Sandžaka i Zajedno za Vojvodinu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. avgust 2022. Koalicija Albanaca doline, koju u Skupštini Srbije predstavlja Šaip Kamberi, formirala je poslaničku grupu sa listom „Zajedno za Vojvodinu“ i SDA Sandžaka, potvrdio je Bujanovačkim savetnik nove poslaničke grupe Rahim Salihi.

-Nova poslanička grupa u ovom sazivu parlamenta je jedina u kojoj su isključivo poslanici sa lista manjina – naveo je Kamberi ovim povodom.

Dodao je da će se poslanička grupa zvati „Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina“ i da će se boriti za slobodu i jednakost.

„Zajedno za Vojvodinu“ je u Skupštinu ušla kao lista hrvatske nacionalne manjine, dok SDA Sandžaka okuplja Bošnjake.

Šef nove poslaničke grupe je Aleksandar Olenik sa liste „Zajedno za Vojvodinu“, a za dve godine mesto šefa će preuzeti sadašnji zamenik Enis Imamović (SDA)

Vojvođanska lista ima dva poslanika, kao i SDA Sandžaka, dok je Kamberi jedini predstavnik Albanaca u parlamentu.

Pored Kamberija, očekuje se i da naprednjak Nenad Mitrović iz Bujanovca postane poslanik, ali tek nakon formiranja vlade, o čemu su Bujanovačke pisale.

Bujanovac najverovatnije sa dva poslanika, evo kako Mitrović može da se priključi Kamberiju

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije počela je danas, a potvrđivanjem mandata novim poslanicima i izborom novog rukovodstva, biće konstituisan novi – 13. saziv parlamenta.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *