Objavljena rang lista kandidata za popisivače

Bujanovac, 11. avgust 2022. Republički zavod za statistiku (RSZ) objavio je rang listu prijavljenih kandidata za popisivače na popisu stanovništva koji će se sprovesti u oktobru ove godine. Za popisivače na teritoriji opštine Bujanovac prijavilo se 222 kandidata, a u drugu gazu selekcije prošao je 161.

Za kandidate koji se pozivaju u drugu fazu selekcije (predaja dokumentacije i testiranje poznavanja rada na računaru) na rang listi je naveden termin i mesto testiranja.

Više od 40.000 kandidata popunilo je elektronsku prijavu za posao popisivača, saopštio je ranije RSZ.

Bujanovačke su pisale da će popis u opštini Bujanovac sprovoditi 108 popisivača, u opštini Preševo 90, a u Medveđi 24.

Bujanovcu potrebno 108 popisivača

“Smatra se da su objavljivanjem ove rang liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije, i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu radi predaje tražene dokumentacije i testiranja poznavanja rada na računaru”, navode iz RSZ.

Rang listu kandidata možete videti OVDE.

U slučaju da se ne odazove dovoljan broj kandidata potrebnih za obuku, redom će, telefonom i imejlom, biti pozivani kandidati „ispod crte“ (kandidati koji nisu u prvom krugu pozvani na testiranje), dok se ne obezbedi potreban broj kandidata za obuku.

Preliminarna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku biće objavljena 20. avgusta 2022. godine, u 16 časova.

Zvanično: Albanci učestvuju u popisu stanovništva




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *