Sanja iz Ristovca živi pod nesnosnim bolovima, potrebna joj je naša pomoć za lečenje u Turskoj

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. avgust 2022. Sanji Nedeljković (34) iz Ristovca, supruzi Bujanovčanina Ivice Nedeljkovića Suske,  potrebna je pomoć za lečenje opake bolesti za koju lekari još uvek nije nemaju konačnu dijagnozu. Bolest je toliko uznapredovala da se Sanja bukvalno bori za život, a poslednja nada joj je lečenje u Turskoj.

Po rečima njenog supruga, Sanja je trenutno u bolnici “Medical park” u Turskoj gde će biti obavljen niz operacija.

Sanjine kosti su zahvaćene nekroznim i degenerativnim procesima, a povrh svega joj je dijagnostifikovan i lipom u vratu, koji je toliko narastao da je deformisao vilicu i sprečavao dotok krvi u mozak.

-Od 2019. godine Sanja se bori sa opakom bolešću. Nema bolnice i lekara kod kog nismo bili. Probali smo lečenje i Hrvatskoj, ali njoj nije bilo bolje. Turska je ostala kao poslednja nada – kaže Ivica.

Početkom ove godine stanje se toliko pogoršalo, bolovi u celom telom nepodnošljivi pa je u Beogradu obavljena operacija i Sanji je amputiran prst na nozi.

Kao moguća dijagnoza navođen je Gorham – Stout sindrom, galopirajući rak, uz propratnu osteopeniju, osteoporozu, artritis i anemiju.

Zbog nesnosnih bolova u celom telu  Sanja je konstantno pod medikamentima i analgeticima.

Kada se ukazala prilika za odlazak u Tursku, po preporuci lekara, porodica je na jedvite jade obezbedila 13.000 evra, koliko košta  uspostavljanje dijagnoze sa početnim operacijama.

Već su urađeni zahvati na viličnom zglobu, donjoj vilici, kuku, prstima desnog stopala i uklonjen je tumor iz vrata za koji će se nakon patohistološke analize biti utvrđeno da li se radi o malignitetu.

Sanji i njenoj porodici je u ovoj borbi neophodna pomoć humanih ljudi, jer lečenje iziskuje mnogo novca.

Ona je profesor ruskog jezika i zaposlena je u OŠ “Bora Stanković” u Kleniku, a njene kolege su pokrenule akciju prikupljanja pomoći preko vranjske Humanitarne organizacije Verittas.

Dobrovoljni prilog možete uplatiti na žiro račun:

H.O.“VERITTAS“VRANJE: 170-30057681000-14 sa naznakom „Za Sanju Nedeljković“ ili putem pay pala na : sgvdinj@gmail.com, navode iz Veritasa.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *