Almir iz Bujanovca prvi Rom u košarkaškoj reprezentaciji Srbije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. avgust 2022. Mladi košarkaš iz Bujanovca Almir Asani (2006), koji je ponikao u bujanovačkom klubu Play 017,  po prvi put je nastupio za reprezentaciju Srbije na zvaničnom takmičenju. Almir je prvu utakmicu odigrao 12. avgusta na prvenstvu Evrope za igrače do 16 godina.

„Almir je prvi igrač romske nacionalnosti koji je ikada zaigrao za neku od omladinskih reprezentacija naše zemlje. Ponosni smo na tebe. Tvoj uspeh je uspeh svih nas“, poručio je Nenad Stajić, predsednik kluba Play 017.

Evropsko prvenstvo se igra u Severnoj Makedoniji, a reprezentacija Srbije je na startu poražena od Hrvatske rezultatom 77:86, ali je u drugom kolu  savlada Dansku (77:56), a potom i Sloveniju (86:81)

Bujanovačke su prošle godine pisale o Almiru kada je prvi put pozvan na okupljanje selekcije najboljih srpskih košarkaša do 15 godina.

Almir iz Bujanovca u košarkaškoj reprezentaciji Srbije

Posle prvih košarkaških koraka u Bujanovcu Asani je 2018. godine karijeru nastavio u Italiji u klubu  Orange1basket u gradu Basano Del Grapa  za koji i dalje nastupa.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *