Opština Bujanovac ignoriše nalog Ministarstva za pomoć Žbevcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. avgust 2022. Opština Bujanovac ignorisala je zahtev Ministarstva građevinarstva i nije učinila ništa na poboljšanju životnih uslova stanovnika sela Žbevac, tvrde meštani.

Nedugo nakon što su meštani Čorbinskog rida u Žbevcu pisali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću moleći ga da konačno dobiju uređen put do svojih kuća, Ministarstvo građevinarstva obratilo se Opštini Bujanovac još u februaru ove godine.

„Potrebno je da dostavite ovom ministarstvu obaveštenje o planirannim aktivnostima u toku 2022. godine koje imaju za cilj poboljšanje životnih uslova meštana sela Žbevac. Napominjemo da se za pomoć u finansiranju realizacije projekta možete obratiti Ministarstvu privrede – Sektoru za investicije u infrastrukturne projekte, kao i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave“, navodi se, između ostalog, u dopisu ministarstva.

I Vučić zna za problem u Žbevcu

Ministarstvo je zatražilo i hitnost u postupanju.

Međutim, meštani tvrde da Opština ovim povodom nije uradila ništa.

-Bili su, pogledali put i nisu mesecima odgovarali. Više puta sam odlazio u opštinu i dalje se ništa ne rešava, ni voda ni put – kaže Goran Stevanović za Bujanovačke.

Bujanovačke su ranije pisale da stanovnici Čorbinskog rida godinama traže da se makar naspe tucanik na put od svega 170 metara u njihovom naselju, a o problemu sa vodosnabdevanjem u ovom selu samo u poslednjih nekoliko nedelja pisali smo više puta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *