Najava dečije priredbe na FB stranici opštine samo na albanskom jeziku

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. avgust 2022. Dečija priredba koja će se održati večeras na trgu u Bujanovcu izgleda namenjena samo albanskoj deci, sudeći po najavi i pozivu objavljenom na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Bujanovac.

Priredbu organizuje  organizacija Beyond u saradnji sa Domom kulture, a uz podršku Opštine, međutim poziva na srpskom jeziku nema.

Opština je objavila ilustraciju i propratni tekst samo na albanskom jeziku.

Šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi rekao je Bujanovačkim da je Beyond organizator i da kod čelnika ove organizacije proverimo, ali da „veruje da je za svu decu“.

Na našu konstataciju da se priredba organizuje uz podršku Opštine i Doma kulture i da je zbog toga ilustracija (najava) trebalo da bude dvojezična nije bilo odgovora.                           

Sličan gaf desio se nedavno kada je srpskim đacima generacije iz bujanovačkih škola Opština podelila zahvalnice na albanskom jeziku, pa je posle pisanja Bujanovačkih ova „nenamerna greška“, kako su rekli nadležni, ispravljena.

Opštinske zahvalnice najboljim đacima Bujanovca samo na albanskom

U najavi večerašnje priredbe iz Opštine kažu da počinje u 19 časova, a da će decu uveseljavati maskote, uz muziku i iscrtavanje lica.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *