Na Nišvilu 100.000 posetilaca, sledeća godina pod znakom pitanja

Bujanovac, 17. avgust 2022. (foto JV) – Ovogodišnji Nišvil džez festival koji je trajao od 11. do 14. avgusta, posetilo je oko 100.000 ljudi što je za 30.000 manje nego prošle godine, procene su organizatora festivala.

Razloge slabiju posećenost festivala direktor Nišvila Ivan Blagojević naveo je nedostatak sredstava za ozbiljniju promociju usled smanjenja budžeta od strane Grada, ali i kišu koja je pratila festivalske večeri.

– Za ugovor koji smo imali neposredno pre korone na 36 miliona dinara, mi smo dobili nekih 12 miliona manje u 2020. godini, 11 miliona prošle i 12 miliona manje ove godine – rekao je direktor festivala, pišu Južne vesti.

Kako dalje navodi ovaj portal, Blagojević je napomenuo i da su niška javna preduzeća odbila da ih podrže ove godine, a da od Grada očekuju da im vrate deo sredstava.

Dodaje i da očekuje sastanak sa gradskim čelnicima kako bi razgovarali o tome da li je Nišvil uopšte potreban gradu, nakon čega će znati da li festival treba da ostane u Nišu ili ne.

Na ovogodišnjem Nišvil džez festivalu publika je bila u prilici da vidi i čuje neke od najistaknutijih ličnosti iz džez sveta.

Nagrada za životno delo uručena je Beti Đorđević, dok je „Šaban Bajramović“ pripao legendarnom gitaristi Al McKay-u.

Oni koje kiša nije sprečila da posete festival kažu da sa sobom nose samo lepe utiske i da već isčekuju naredni Nišvil, gde god da se održava.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *