Moja prva plata: Novi poziv, prioritet nerazvijene opštine

Bujanovac, 19. avgust 2022. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da će Nacionalna služba za zapošljavanje raspisati u ponedeljak (22. avgusta) novi, treći javni poziv za program „Moja prva plata“.

Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, dok prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja, među kojima je i Bujanovac.

Kako je navela ministarka Kisić, Vlada je na jučerašnjoj sednici usvojila izmene Uredbe o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ, čime su se stekli uslovi za raspisivanje trećeg javnog poziva ovog programa.

Ona je navela da će u okviru trećeg kruga biti povećane mesečne novčane naknade mladima, korisnicima ovog programa, za oko 15 odsto.

Za mlade sa srednjim obrazovanjem iznosi su povećani sa 22.000 na 25.000 dinara mesečno, a za mlade sa visokim obrazovanjem sa 26.000 dinara na 30.000 dinara mesečno.

Do sada su realizovana dva ciklusa ovog programa, u koji je uključeno približno 18.000 mladih, naglasila je ministarka i dodala da je Ministarstvo ponosno na dosadašnje rezultate, budući da je 42,2 odsto mladih zasnovalo radni odnos nakon završetka prvog ciklusa, a da se očekuje da nakon drugog ciklusnog perioda taj broj bude i veći od 50 odsto.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *