Kosovski ministar: Neće biti novog odlaganja odluke o ličnim kartama i tablicama

Bujanovac, 20. avgust 2022. Kosovska vlada neće odustati od sprovođenja reciprociteta sa Srbijom po pitanju registarskih oznaka i ličnih karata, potvrdio je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja.

On kaže da postoje indicije da bi se incidenti na severu mogli ponoviti i pre 1. septembra “od strane kriminalnog faktora koji podržava Srbija, pod uticajem Rusije”, preneo je Kossev.

Naglasio je da, bez obzira na situaciju, ne postoji opcija novog odlaganja roka, jer su institucije Kosova odlučne da svoja ovlašćenja prošire na celu zemlju, a za to imaju podršku međunarodnog faktora i KFOR.

Preko Končulja se može na Kosovo, ali sa potvrdama umesto srpskih ličnih karata (foto)

Svećlja je za Kljan TV izjavio da su kosovske institucije spremne da se suoče sa svakom vrstom situacije koja se može pojaviti.

„Nadamo se da neće biti tenzija, smatramo da nema razloga, ali postoje i indicije da se one mogu desiti. Spremni smo da se suočimo sa bilo kojom vrstom situacije, naše institucije su zrele, jake i spremne da se suoče sa svakim pravnim zadatkom koji dobiju. Imamo i bespoštednu podršku međunarodnog faktora“, rekao je on za „Klan njuz“.

Upitan odakle mu te informacije, Svećlja je potvrdio sa terena, ali i iz međunarodne zajednice.

“Beograd, Vučić, Vulin ih direktno organizuju. Mogu da postavljaju barikade, mogu da napadnu institucije, kao što su to činili poslednjih meseci“, rekao je on.

Svećlja je najavio da će sprovesti kampanje podizanja svesti na severu kako bi ubedili srpske građane da poštuju odluku Vlade o registarskim tablicama i saobraćajnim dokumentima.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *