Osnovci bez jesenjeg raspusta ove školske godine

Bujanovac, 23. avgust 2022. Prema objavljenim školskim kalendarima osnovci u Srbiji ove godine neće imati jesenji raspust.

Školska godine počinje 1. septembra, a završetak prvog polugodišta za osnovce u centralnoj Srbiji je u petak, 30. decembra.

Zimski raspust je od subote, 31. decembra do nedelje, 22. januara 2023.

U novembru će osnovci imati produženi vikend kada će se spojiti državni praznik 11. novembra sa subotom i nedeljom, a razlika u odnosu na prošlu godinu je što će učenici imati slobodna tri dana, umesto prošlogodišnjeg jesenjeg raspusta od devet dana.

Početak drugog polugodišta biće u ponedeljak, 23. januara, a prolećni raspust biće spojen sa Uskrsom i trajaće od Velikog petka 7. aprila do utorka 18. aprila.

Poslednji nastavni dan školske 2022/2023. godine biće petak, 20. juna 2023. za učenike od prvog do sedmog razreda, a 6. juna za učenike osmog razreda.

Srednjoškolci će nedelju dana manje provesti na zimskom raspustu i tako ranije krenuti u drugo polugodište.

Za učenike srednjih škola u centralnoj Srbiji završetak prvog polugodišta je u petak, 30. decembra, pa je zimski raspust od subote 31. decembra do nedelje,15. januara 2023.

Početak drugog polugodišta biće u ponedeljak 16. januara.

Zatim sledi mini-raspust spojen sa državnim preznikom Sretenje, od srede, 15. februara, do nedelje, 19. februara, a prolećni raspust počinje Velikim petkom 7. aprila i završava se u utorak, 18. aprila.

Kraj drugog polugodišta za učenike četvrtog razreda gimnazija biće 23. maja, a za maturante srednjih stručnih škola 30. maja 2023.

Ostali se raspuštaju 20. juna.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *