Sajam nevladinih organizacija u Bujanovcu

Bujanovac, 23. avgust 2022. – Organizacija People in Need/Čovek u nevolji (PIN) u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu i organizacijom Građanske inicijative, organizuje Sajam civilnog društva “Lokalni glasovi” na centralnom trgu u Bujanovcu u četrtak (25. avgust).

Na sajmu će učestovati dvadeset lokalnih organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana iz Bujanovca, Vranja, Lebana i Preševa.

Sajam će zvanično biti otvoren na ceremoniji u sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ (Trg Karađorđa Petrovića bb) u kojoj učestvuju predstavnici Britanske ambasade, predsednik opštine Bujanovac, kao i predstavnici organizatora.

Učesnike će tom prilikom pozdraviti: Dominik Otvej, zamenik šefa misije, Britanske ambasade u Beogradu, Amandin Nikola, regionalna predstavnica za Zapadni Balkan, PIN, NagipArifi, predsednik, Opština Bujanovac, Tuba Avdiji,koordinatorka na terenu, Građanske inicijative, Bukurije Borići, izvršna direktorka, NGO Beyond, Bujanovac.

Na platou ispred Doma kulture biće postavljeni štandovi lokalnih organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana koji su učestvovali u projektu ALVED. Kao korisnici malih grantova, oni su u prethodnih godinu i po dana, u svojim zajednicama sprovodili projekte osnaživanja i aktiviranja mladih, poboljšanja pružanjelokalnih socijalnih usluga, umanjenja rodne nejednakosti, ali i pružanja podrške ranjivim grupama i pomoći u uslovimapandemije Kovid-19.

Prevod na srpski, albanski i engleski je obezbeđen. Izjave za medije: nakon završetka programa otvaranja, 11:00-11:15.

Događaj je deo projekta ALVED(AmplifyingLocalVoicesforEquitableDevelopment), koji finansijski podržava vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Projekat ALVED sprovodeInicijativaza mirne promene (PeacefulChangeinitiativePCi) i PIN, u partnerstvu sa Građanskim inicijativama, Mrežom vršnjačkih edukatora PEN i NGO Aktivom.

Čovek u nevolji/People in Need (PIN) je češka neprofitna, nevladina organizacija koja obezbeđuje humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom sveta. Na Zapadnom Balkanu, PIN je prepoznatljiv po pružanju hitne pomoći izbeglicama i migrantima. PIN ima kancelarije u Sarajevu, Mostaru, Beogradu, Prištini i Skoplju i podržava projekte dobrog upravljanja, deinstitucionalizacije i uključivanja osoba sa invaliditetom i inkluzivnog obrazovanja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *