Bujanovački sport se gasi, Opština 3 meseca ne može da sprovede konkurs

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. avgust 2022. Opštinska komisija za raspodelu novca bujanovačkim sportskim klubovima još uvek nije okončala konkurs za ovu godinu otvoren još 16. maja. Predstavnici klubova, koji su želeli da ostanu anonimni, kažu da situacija postaje nepodnošljiva i da je doveden u pitanje njihov opstanak i takmičenje u ovoj sezoni.

Predsednik komisije koja treba da odluči o raspodeli 8 miliona dinara, Fisnik Beljulji, najpre je bio zauzet i nije mogao da govori za naš portal, a posle se više nije javljao na telefon.

O rekordnom kašnjenju komisije Bujanovačke su pisale početkom avgusta kada je Beljulji rekao da novac nije raspodeljen jer Ministarstvo finansija kontroliše kako se trošio novac za sport u 2021. godini.

Ministarstvo finansija kontroliše kako je Opština Bujanovac potrošila pare za sport

Prošle godine je prvi konkurs za dotacije sportskim klubovima poništen posle  protesta i žalbe srpskih klubova zbog nezakonite raspodele novca u korist FK Trnovac i albanskih klubova.

Poništena odluka Komisije za sport, srpski klubovi bili u pravu

Predsednik komisije je i tada bio Beljulji.

-Sad ispaštamo mi koji redovno podnosimo izveštaje na šta smo trošili novac, mi koji se takmičimo i opštinska sredstva koristimo namenski za kotizacije, putovanja. Neka kontrolišu one koji dobijaju novac, a ne takmiče se i one koji im daju pare svake godine, to je u redu, ali ne razumem zašto bi to bila prepreka da komisija donese odluku za ovu godinu – kažu u jednom klubu.

Opština Bujanovac spada u red onih koje najmanje novca izdavajaju za sport, a kašnjenje u raspodeli skromnih sredstava postala je praksa.

Zbog loše finansijske situacije KMF BSK odustao je od takmičenja u Drugoj futsal ligi, iako je ove godine izborio plasman u viši rang.

Nezvanično: KMF BSK odustaje od Druge lige

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *