Bujanovčani o Paradi ponosa: Samo nam još to fali

Bujanovac, 29. avgust 2022. – Ogromna većina čitalaca Bujanovačkih odgovorila je negativno na pitanje “Da li biste dozvolili Paradu ponosa u Bujanovcu?” u anketi koju je naš portal postavio u nedelju na svojoj FB stranici.

Pitanje održavanja Evroprajda koje već nedeljama zaokuplja širu javnost doživelo je kulminaciju u subotu nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i otkazivanja ove manifestacije zbog, kako je navedeno, ne postojanja uslova za bezbedno održavanje, krize na Kosovu i drugih kriza u zemlji.

Iz obraćanja predsednika Vučića mogao se steći utisak da nije pravo vreme za paradiranje.

Sudeći po komentarima na našoj FB stranici po pitanju održavanja parade ponosa  Bujanovčani se slažu sa odlukom vrha vlasti.

“Ne nikada. To ne može nikako da se zove ponos. Nek se sa takvima ponose njihovi roditelji, a ne cela Srbija”, glasi jedan od komentara.

Među više od sedamdeset komentara retki su oni koji bi dozvolili održavanje parade ponosa u Bujanovcu.

Pojedini kažu da bi parada posužila da se sazna broj  pripadnika LGBT populacije u gradu, a neki u prajdu vide mogućnost da se dodatno zaradi.

“Što se pametni stide ovi drugi se ponose. Pa nek bude parada da se vidi koliko ima gejeva”;

“Još po 100 evra i može sve”, samo su neki od komentara.

Među učesnicima u anketi se povela se diskusija o tome “šta treba sa takvima” uz navođenje izvora o pojašnjenju problema, biblijske “Sodome i Gomore” i “još većih uništenja, ako  se ne urazume ljudi”.

Pojedini smatraju da su “ovi” deci ukrali dugu, a nekima se duga “više ne mili zbog njih”.

Deo čitalaca je komentarisao da nam “samo još to fali u Bujanovcu”.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *