OŠ „B. Radičević“: Prvaci ostaju u matičnoj školi, za ostale selidba

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 29. avgust 2021. – Učenici Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu novu školsku godinu počeće u srednjim školama “Sveti Sava” i “Sezai Suroi” u kojima su završili drugo polugođe. Nova generacija đaka prvaka će svoje školovanje započeti u objektu za predškolce u dvorištu škole.

Kako je Bujanovačkim rekla Maja Antić Jovanov, pomoćnica direktora, đaci će do završetka radova u matičnoj školi sedeti u klupama bujanovačkih srednjih škola.

 – Drugi, treći i četvrti razred će ići u Srednju školu “Sveti Sava” i to u tri smene. Časovi za njih počinju u pola osam i ove školske godine će čas trajati 45 minuta, kao i prvacima koji će ići u dečiji vrtić u okviru škole – kaže Antić Jovanov.

Dodaje da će učenici viših razreda na nastavu u Srednju školu „Sezai Suroi“ u takozvanu “treću smenu“ (od 16 do 20 časova).

– Tu nemamo mnogo prostora za manipulaciju jer imamo putnike, tako da sve ostaje isto – kaže ona.

Rekonstrukcija bujanovačke osnovne škole počela je decembra prošle godine kada je za 37 školskih odeljenja obezbeđen prostor u srednjim školama kako bi se nastava nesmetano odvijala.

Kako je tada najavljeno za realizaciju ovog projekta predviđeno je skoro godinu dana, o čemu su Bujanovačke pisale.

Tasić: Rekonstrukcija ide po planu, u našu školu se vraćamo početkom naredne godine




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *