Arifi posle 20 godina vlasti Albanaca u Bujanovcu: Zahvalnost slavnoj borbi OVPMB

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. avgust 2022. (foto FB Nagip Arifi) – Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi ocenio je da je pre 20 godina u Bujanovcu došlo do istorijske prekretnice. On se oglasio povodom godišnjice preuzimanja vlasti u Bujanovcu od strane Albanaca.

Kako je rekao, velike promene su počele pre 20 godina.

Tada je konstituisana Skupština opštine Bujanovac sa albanskim odbornicima u većini, a na čelo opštine zaseo je upravo Arifi – prvi Albanac predsednik opštine Bujanovac.

Pre 20 godina konstituisana bujanovačka skupština sa Albancima u većini

“Nakon velike istorijske prekretnice u Bujanovcu, trenutak je da se setimo i zahvalimo svima koji su na različite načine doprineli da se ova tačka dostigne – političkom otporu tokom 90-ih, slavnoj borbi OVPMB, koja je donela korenite promene, ne samo u Bujanovcu, već i širom Doline, opštinskim odbornicima, članovima opštinskih veća, direktorima javnih i obrazovnih ustanova, kao i svima drugima koji su radili za opšte dobro naših građana”, naveo je Arifi.

Povodom godišnjice preuzimanja vlasti u Bujanovcu, Arifi je, u društvu predsednika skupštine Envera Ramadanija i narodnog poslanika Šaipa Kamberija, položio cveće na grob Jonuza Muslijua, nekadašnjeg predsednika bujanovačke skupštine i političkog komesara takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPMB).

Događaju je prisustvovao i Muslijuov sin Šćiprim, aktuelni zamenik predsednika opštine Bujanovac.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *