U bujanovačkoj školi „B. Radičević“ četiri mešovita odeljenja prvaka

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 30. avgust 2022. Do početka nove školske godine ostala su dva dana, a u klupe osnovnih škola u opštini Bujanovac, u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku, po prvi put će sesti 180 đaka prvaka.

Prema podacima Odeljenja za javne službe opštine Bujanovac, očekuje se da 1. septembra u osnovne škole na teritoriji opštine pođe ukupno 362 učenika prvog razreda.

Naš portal je ranije pisao da je broj đaka prvaka manji za jedno odeljenje u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 398.

U Bujanovcu jedno odeljenje prvaka manje nego prošle godine

Oko stotinu prvaka bujanovačke Osnovne škole “Branko Radičević” koju pohađaju deca srpske i romske nacionalnosti, raspoređeno je u četiri mešovita odeljenja, a sa učiteljima i učiteljicama oni će se upoznati u četvrtak u 11 sati u dvorištu škole.

– Za buduće prvake učenici viših razreda pripremili su priredbu dobrodošlice, nakon čega će uslediti prozivka po odeljenjima i podela besplatnih rančeva – kaže za naš portal Jelena Stojanović, pedagog u školi.

Ova škola zajedno sa područnim odeljenjima u selima Rakovac, Karadnik, Srpska Kuća i Lopardince školske 2022/2023 upisuje 129 prvaka.

U OŠ “Bora Stanković” u Kleniku biće ih 21, u OŠ “Dragomir Trajković” u Žbevcu 17, a u OŠ “Vuk Karadžić” u Levosoju 13.

I ove godine će svim prvacima u bujanovačkoj opštini prvog školskog dana biti uručeni besplatni rančevi sa školskim priborom, poklon Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *