Kamberi kosovskim zvaničnicima: Potrebno veće prisustvo Republike Kosovo u Preševskoj dolini (foto&video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. septembar 2022. Narodni poslanik iz Bujanovca i lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi kaže da je sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bislimijem i kosovskom ministarkom prosvete Arberie Nagavci razgovarao o „potrebi za većim prisustvom Republike Kosovo u Preševskoj dolini“.

Delegacija kosovskih zvaničnika danas boravi u Bujanovcu i Preševu, a Kamberi je jedan od političkih predstavnika Albanaca u Srbiji sa kojim su se sastali.

„Razgovarali smo o opštim političkim trendovima u Preševskoj dolini i regionu, potrebi većeg prisustva Republike Kosovo u Preševskoj dolini sa konkretnim projektima, potrebama građana Doline koji žive na Kosovu, a posebno o potrebi za većim angažovanjem u cilju uključivanja prava Albanaca u dijalog sa Srbijom po principu reciprociteta“, naveo je Kamberi na FB posle sastanka.

Bislimi je šef pregovaračkog tima Prištine u Briselskom dijalogu.

Članovi kosovske vlade posetu Bujanovcu počeli su sastankom sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmijem Mustafom u sedištu saveta.

 

Zatim su se sastali sa Kamberijem, a potom ih je u svom kabinetu primio predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Sastanci su bili zatvoreni za javnost, a Bislimi i Nagavci će izjave za medije dati na kraju posete.

Jedini značajniji političar iz Bujanovca i Preševa koji neće imati priliku da razgovara sa članovima Kurtijeve vlade je predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, koji je ocenio da je to „osveta što kritikuje aktuelnu kosovsku vladu“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *