Ovo je Srbuja: Opštinske kamere otkrivaju ko je pisao po simbolu Bujanovca

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 9. septembar 2022. – Simbol “Ja volim Bujanovac” osvanuo je u petak ujutru išaran porukom “СРБUЈА” napisanom u središnjem delu instalacije-na slovu B koje je u obliku srca. U opštinskoj Komunalnoj inspekciji saznajemo da nema prijave protiv počinioca.

I dok nadležni utvrđuju nadležnost, građani komentarišu očigledno-pisac poruke ne razlikuje ćirilično i latinično pismo, pa mu se u reči “СРБUЈА” omakla greška u slovu “I”.

Simbol grada koji se nalazi preko puta zgrade opštine i od nedavno krasi bujanovački trg, osmišljen je tako da iskazuje ljubav prema gradu.

U Komunalnoj inspekciji ne znaju da li je ovakav čin uništavanja javne imovine u njihovoj nadležnosti, ali će u narednim danima pokušati da reše slučaj.

– Niko nije prijavio. Proverićemo da li imamo nadležnost. Kako se radi o NN licu uz pomoć kamera na zgradi Opštine pokušaćemo da utvrdimo identitet počinioca i da u saradnji sa policijom pokrenemo postupak – poručuju iz Komunalne inspekcije.

Upitan da prokomentariše slučaj išaranog simbola grada, Nagip Taši iz Velikog Trnovca jedan od najzaslužnijih za postavljanje instalacije, šaljivo kaže da na “ovo BUJA treba dodati novac, jer nam novca nedostaje”.

“Ovaj nepismen 100 odsto”, “Nije u nego I”, “Samo rudnik za takve” samo su neki od komentara čitalaca ispod fotografije simbola objavljene na Fejsbuk stranici našeg portal.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *