Sanja se bori protiv tumora i nekroze kostiju, potrebna joj je naša pomoć

Bujanovac, 9. septembar 2022. (foto Telegraf/ Privatna arhiva) – Sanja Nedeljković (34), majka dvoje dece i supruga Bujanovčanina Ivice Nedeljkovića Suske, hrabro se bori protiv podmukle bolesti, ali joj je potrebna naša pomoć.

Sanjine kosti su zahvaćene nekroznim i degenerativnim procesima, a povrh svega joj je dijagnostifikovan i lipom u vratu, koji je toliko narastao da je deformisao vilicu i sprečavao dotok krvi u mozak.

Poslednja nada bilo je lečenje u Turskoj.

Sanja iz Ristovca živi pod nesnosnim bolovima, potrebna joj je naša pomoć za lečenje u Turskoj

– Prvi simptomi su se pojavili 2016. godine. Nisam mogla da stanem na stopalo. Sve je krenulo odatle. Dobila sam dijagnozu aseptične nekroze, to je gubitak kostiju. Nema dovoljno kiseonika u krvi kostiju i samim tim se gubi koštana masa i nastaju komplikacije kada kost istruli – priča Sanja za Telegraf.rs.

Kada je otišla u Tursku zbog tumora, problem je opet pravila noga na koju nije mogla da stane, poplavela je i javio se otok na stopalu.

-To prosto tako ide. Bolest ne miruje, ona šeta. Zahvatilo mi je i treći prst, pa su čistili i njega. Sa palca su skidali koliko je moglo da se skine da se nadometi u tom trećem prstu. Morali su da pomeraju palac celom dužinom, da bi ga približili trećem prstu jer sve dok ima lufta između neću moći da se oslonim na stopalo. Prišrafili su mi kost palca za ostale kosti ostalih prstiju da bi ih približili – objašnjava Sanja.

Sam odlazak u Tursku, uspostavljanje dijagnoze sa početnim operacijama koštao je 13 000 evra, a u međuvremenu se cifra povećala.

Sanja i njena porodica taj novac nemaju, a bilo je pitanje dana, pa je novac delimično pozajmljen.

Imala je četiri operacije za dva dana. Zahvati su rađeni na viličnom zglobu, donjoj vilici, kuku, prstima desnog stopala i uklonjen je tumor iz vrata, piše Telegraf.

-Čekamo da vidimo kolika će da bude efikasnost operacija i koliko će nervi da povrate funkciju. Ima deo nerava koji su umrtvljeni. Od oporavka zavisi nastavak lečenja. Kada sam poslednji put bila u Turskoj, prošle nedelje, radili su mi skener i videli su da je trenutna situacija dobra, da je sve čista, ali postoji verovatnoća da se vrati za nepunih mesec dana. Posle ispitivanja nerava će da vide šta dalje – dodaje.

Sanji je novac potreban za dalje lečenje, ali i da bi vratila novac koji je pozajmila.

– Pozajmila sam novac, ali sledi mi i lalje lečenje. Ne znam ni koliko će da košta nastavak lečenja, zavisi od toga šta je potrebno da se uradi. Za Tursku je bilo potrebno 13.000 evra, ali su računali da ću da imam jednu operaciju. Međutim, potrebno je i više novca. Kada sam stigla tamo videli su da je potrebno više operacija. Imala sam šest operacija za dva dana. Hteli su sve da urade odjednom, ali nisu uspeli – objašnjava Sanja.

Kako kaže, sve to joj teško pada, ali nema drugog izbora, osim da se bori.

-Kada sam se probudila posle operacija, videla sam da na stopalu nije rađeno ništa i nije mi bilo jasno o čemu se radi. Tada su mi rekli da su uradili četiri operacije i da me sutradan očekuju još dve, koje su mnogo bolnije. To je bilo ovo struganje kostiju stopala. Htela sam da pobegnem iz bolnice. Smogla sam snage za taj jedan dan, mislila da će tu sve da se završi. Pritom sam prethodno imala tri operacije u roku od dva meseca – dodaje.

Dok Sanja, potpuno sama, bije bitku za sopstveni život, apelujemo na savest i humanost svih ljudi da pomognu u prikupljanju finansijskih sredstava kako bi se silne operacije isplatile i troškovi daljeg lečenja obezbedili. Život nema cenu, ali bolest ima.

Pomozimo Sanji uplatom na dinarski račun H.O.“Verittas“ Vranje: 170-30057681000-14, sa naznakom „za Sanju Nedeljković“ ili putem PayPala – sgvdinj@gmail.com.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *