Vučić: Najmanje nezaposlenih u istoriji Srbije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12.  septembar 2022. Stopa nezaposlenosti u Srbiji je 8,9 odsto, što je, po rečima predsednika Aleksandra Vučića, najmanje u istoriji zemlje.

Vučić kaže da je stopa zaposlenosti u drugom kvartalu veoma visoka i da iznosi 50,9 odsto.

Naš portal je ranije pisao da je, po zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u opštini Bujanovac početkom godine posao imalo 5.500 građana.

U Bujanovcu ukupno 5500 zaposlenih, 1300 u prerađivačkoj industriji

-Imamo najnižu stopu nezaposlenosti uz metodologiju koja nam ne odgovara po tom pitanju jer nam ne računaju sezonske radnike kao zaposlene. Bez obzira na to, ovo je najmanja stopa nezaposlenosti u Srbiji u njenom savremenom periodu, što će reći u njenoj istoriji – rekao je Vučić, prenosi Politika.

Podaci iz bujanovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) pokazuju da je na kraju prošle godine bilo nezaposleno oko 4.800 ljudi.

Vučić je naglasio da je u periodu od januara do avgusta 2022. godine priliv stranih direktnih investicija iznosio 2,6 milijarde evra dodajući da je zabeležen čak i mali rast u odnosu na rekordnu 2021. godinu.

On je u nedelju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštio da će se Srbija od ove arapske zemlje dobiti zajam od milijardu dolara po „najpovoljnijoj kamati“ od 3 odsto.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *