Vučić: Država nije dovoljno ulagala u Bujanovac i Preševo, ali biće investicija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. septembar 2022. (foto screenshot RTS) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić složio se sa narodnim poslanikom iz Bujanovca Šaipom Kamberijem da država nije dovoljno ulagala u Preševo, Bujanovac i Medveđu i najavio je investicije u Bujanovačku Banju i druge stvari, kako je rekao.

-Moramo da radimo na investicijama, moramo i Bujanovačku Banju da rešimo i radićemo na tome – rekao je Vučić.

Polemika se vodila u Skupštini Srbije gde je u toku posebna sednica o Kosovu i Metohiji.

Zahtev za istovetnim pravima za Srbe na Kosovu i Metohiji i za Albance za jugu Srbije, o čemu je Kamberi govorio, Vučić je nazvao Kurtijevom mantrom, odnosno trikom kosovskih vlasti.

Kamberi Vučiću: Reciprocitet u pravima i pomirenje sa Albancima

-Za tim posežete da bi ste rekli da je Kosovo nezavisna država i da mi samo bilateralnim sporazumima treba da rešimo istovetnost prava Srba i Albanaca u dve nezavisne države. Sad vam kažem, sve što imate da se požalite i da kažete da su vam uskraćena prava mi smo spremni da vas saslušamo i da radimo na tome, ali to nikakve veze nema sa pitanjima Srba na Kosovu i Metohiji, nikakve sličnosti. Nemate isti status niti se radi o dve nezavisne države – poručio je Vučić Kamberiju.

Vučić je naglasio da je njegova obaveza da pomogne napredak i razvoj albanske zajednice koja živi na teritoriji Srbije.

Nakon što je Kamberi spomenuo da se za poslanički mandat izborio posle petog kruga izbora u Velikom Trnovcu, Vučić mu je replicirao da je dobio „punu asistenciju države Srbije da se u skladu sa zakonom ti izbori završe“.

-A kao što znate, odlično sam upoznat sa svim čudnim dešavanjima u Trnovcu, ali smo insistirali da se i ponavlja toliko puta da tih čudnih dešavanja ne bi bilo – rekao je Vučić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *