Žitelji Stepe Stepanovića prete blokadom radova u ovoj ulici, traže da im se resi problem kanalizacije

Bujanovac, 14. septembar 2022. – Radovi na rekonstrukciji ulice Stepe Stepanović u centru Bujanovca počeli su danas, a iz 30 domaćinstava u delu te ulice najavljuju blokadu radova ukoliko nadležni ne reše njihov dugogodišnji problem sa izlivanjem kanalizacije i atmosferskim vodama.

– Krenulo je asfaltiranje ulice Stepe Stepanović do Zbirišta. Ako nastave dalje sa radovima prema našoj “slepoj” ulici, mi ćemo blokirati i nećemo dozvoliti da asfaltiraju dok se ne reši problem sa kanalizacijom i atmosferskim vodama – kaže za Bujanovačke Nikola Stevanović, meštanin te ulice.

Počinje rekonstrukcija više ulica u Bujanovcu

On naglašava da od zahteva da se uredi kanalizacija i reši problem sa poplavama neće odustati.

– Prilikom svake padavine suočavamo se sa poplavama dvorišta, podruma, garaža, izlivanje šahti. Nemamo pristup putu zbog vode, a na tuširanje možemo da zaboravimo, jer slivnici ne mogu da povuku vodu – pojašnjava naš sagovornik.

Molba za rešavanje ovog problema sa potpisima stanovnika ulice upućena je nadležnom komunalnom preduzeću JP “Komunalac” i predsedniku opštine Nagipu Arifiju pre mesec dana, ali do danas, kako kaže, odgovor nisu dobili.

 – Godinama se žalimo, ali redovno dobijamo kojekakve izgovore, te ne radi mašina, te ne rade pumpe za fekalnu stanicu. Ja uredno plaćam račune i hoću da imam kanalizaciju kako valja. Dok nadležni ne reše problem, ne odustajemo sigurno – dodaje Nikola.

 Direktor komunalnog preduzeća Ruždi Halili na pitanja Bujanovačkih o ovom problemu do objave teksta nije odgovorio.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *