Saobraćajci u akciji: Pojasevi, telefoni, pešaci

Bujanovac, 15. septembar 2022. – Saobraćajna policija sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju od 16. do 22. septembra u celoj zemlji, saopšteno je iz MUP-a Srbije

 Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Međunarodna akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL-a (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Istovremeno sa akcijom biće sproveden i preventivni projekat ROUDPOL DANI BEZBEDNOSTI sa ciljem da nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope.

Ministarstvo unutrašnjih poslova  napominje da je u poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina, navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva apeluju na sve učesnike u saobraćaju, a posebno mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *