Stanovi u Bujanovcu i dalje najjeftiniji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. septembar 2022. Novoizgrađeni stanovi u Bujanovcu i dalje su najjeftiniji u celoj zemlji, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku (RSZ). Zvanično, kvadrat u Bujanovcu u proseku košta 454 evra.

Investitor sa kojim su Bujanovačke razgovarale februara ove godine rekao je da se za stan u Bujanovcu mora izdvojiti 500 do 550 evra po kvadratu i potvrdio da je i ta cena najniža u Srbiji.

Stanovi u Bujanovcu najjeftiniji – 500 evra po kvadratu

Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji u prvoj polovini ove godine iznosila je 200.989 dinara (1.710), što je za 11,7 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz RSZ u četvrtak.

Po zvaničnim podacima, u Bujanovcu je cena kvadrata ista kao i pre godinu dana (452) evra.

Prosečna površina stanova prodatih u Bujanovcu za prvih šest meseci ove godine iznosi 79 kvadrata.

Poređenja radi, za stan u Vranju treba izdvojiti u proseku 743 evra po kvadratu, a u niškoj opštini Medijana 1.089 evra.

Najskuplji stanovi su u beogradskoj opštini Savski venac gde za kvadrat novogradnje treba izdvojiti rekordnih 3.560 evra.

Pored beogradskih opština, navode iz RSZ, po visokim cenama izdvajaju se Čajetina, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Zrenjanin, niška opština Medijana, Pančevo, Šabac, Negotin, Užice i Čačak.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *