Kamberi o zahtevu za hapšenjem: Sve ovo podseća na inkviziciju, Kosovo je nezavisno i sa mnom i bez mene

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. septembar 2022. Zahtev da bude uhapšen zato što je u Skupštini Srbije rekao da je Kosovo nezavisno, narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi uporedio je sa inkvizicijom i spaljivanjem na lomači.

-Kada je Kosovo u pitanju, inkvizicija je uzela maha u Srbiji pa se oni koji otvoreno govore o kosovskoj realnosti nazivaju izdajnicima ili neprijateljima Srbije – naveo je Kamberi.

On je regovao nakon što je poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović zatražila njegovo hapšenje zbog izlaganja na posebnoj sednici Skupštine posvećenoj Kosovu i Metohiji.

Poslanica SPS zatražila hapšenje Šaipa Kamberija: Bolje sad nego da nam bude žao za pet godina

 

Kamberi kaže da je tokom svog govora o Kosovu, samo istakao neophodnost vođenja politike sa realnim ambicijama.

-Gospođa Paunović želi da uhapsi poslanika koji na sednici parlamenta, uživajući slobodu mišljenja i izražavanja koju „garantuje“ Zakon o Skupštini zahtevao vođenje politike suočavanja sa stvarnošću – kaže Kamberi.

Umesto toga, konstatovao je, u parlamentu deluje inkvizicija.

-Ako govoriš istinu, prete da će te spaliti na lomači. Ovo je tražila narodna poslanica Paunović, potpredsednica parlamenta – kaže Kamberi.

On je poslanike u Skupštini Srbije uporedio sa onima koji su osudili Đordana Bruna za jeres, pod optužbom da je „porekao fundamentalne katoličke doktrine“.

-To sada rade i srpski poslanici. Žao mi je zbog njihove tvrdoglavosti u odbacivanju realnosti oko Kosova. Srpska politika prema Kosovu i dalje ostaje dogmatska i nerealna – navodi Kamberi.

Poručio je Kamberi da “istina može biti gorka, ali je ne smete poricati”.

-Sa mnom ili bez mene „zemlja će nastaviti da se okreće“. Sa mnom ili bez mene, Kosovo će ostati nezavisno – zaključio je.




One thought on “Kamberi o zahtevu za hapšenjem: Sve ovo podseća na inkviziciju, Kosovo je nezavisno i sa mnom i bez mene

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *