Škola „Sveti Sava“ kupuje laptopove od novca iz Ministarstva pravde

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 16. septembar 2022. – Bujanovačka Srednja škola “Sveti Sava” dobiće oko 600.000 dinara od Ministarstva pravde za realizaciju projekta “Učenik u centru učenja”, a sredstva će biti iskorišćena za kupovinu laptopova, rečeno je Bujanovačkim u ovoj ustanovi.

Direktorka škole Biserke Jović, kaže da je reč o sredstvima Ministarstva pravde koja su prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta) i da su ove godine bujanovačkoj srednjoj školi dodeljena sredstva u iznosu od 599.250 dinara.

– Sredstva ćemo iskoristiti za kupovinu lap topova, jer će škola u naredom periodu biti u rekonstrukciji. Zbog toga se moramo pripremiti kako bismo učionice, u koju god školu da budemo primljeni, pretvorili u kabinete računarstva, finansijsko-računovodstvenog biroa itd., dok traje nastava, a po završetku časa tom prostoru će biti vraćena prvobitna namena. To je moguće samo uz pomoć lap topova – kaže  direktorka.

Očekuje da sredstva dobijena na konkursu Ministarstva pravde budu uplaćena na račun škole u toku sledeće nedelje.

– Ugovor je potpisan početkom septembra i očekujem da sredstva budu isplaćena do kraja sledeće nedelje preko Ministarstva prosvete – dodaje direktorka.

Javni konkurs Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta sproveden je februara ove godine, a pola milijarde dinara opredeljeno je za 186 projekata od javnog interesa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *