Arifi i Kamberi pozivaju Albance na popis

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. septembar 2022. Demokratska partija (DP) predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija i Partija za demokratsko delovanje (PDD) bujanovačkog poslanika Šaipa Kamberija pozivaju Albance iz Bujanovca, Preševa i Medveđe da masovno učestvuju na popisu stanovništva koji će u Srbiji sprovesti u oktobru.

Kamberi i funkcionerka PDD- Ardita Sinani su u kampanji i obilaze preševska sela, da bi, kako on kaže, informisali građane o važnosti predstojećeg popisa.

-Hajde da posvedočimo da je Preševska dolina albanska – poručuje narodni poslanik na tim skupovima.

Bujanovačke su ranije javile da će, posle bojkota popisa 2011. godine, Albanci učestvovati u popisu stanovništva od 1. do 30. oktobra ove godine, a odluku su donele sve albanske političke partije, čiji su predstavnici potpisali i zajedničku deklaraciju o učešću.

Zvanično: Albanci učestvuju u popisu stanovništva

Iz Arifijeve stranke je u nedelju upućen poziv svim Albancima da učestvuju u popisu.

Rukovodstvo partije  se sastalo, saopšteno je, kako bi se ukazalo na značaj dobre organizacije sa ciljem da se svaki Albanac popiše.

DP će učestvovati i na predstojećim izborima za članove Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) 13. novembra, a da li će samostalno ili u koaliciji biće odlučeno u narednim danima.

Izbori za Nacionalni savet Albanaca u novembru

Iz stranke Alternative za promene ranije je saopšteno da će njihov kandidat za predsednika NSA biti Levent Ćazimi.

Lešijev sin kandidat za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *