Šćiprim Arifi: Kurti ponovo deli Albance u Bujanovcu i Preševu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. septembar 2022. Odluka kosovskog premijera Albina Kurtija da za političku savetnicu za Bujanovac, Preševo i Medveđu imenuje Arditu Sinani dodatno će razjediniti Albance na jugu Srbije, smatra predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi.

-Umesto da se doprinosi jedinstvu u Preševskoj dolini, ova odluka će dodatno podeliti Albance. Ovo je uspostavljanje odnosa sa strankom (Partija za demokratsko delovanje) čija je Sinani predsednica u Preševu, sa strankom koja je izgubila sve izbore, ne predstavlja nikakvu većinu i takvu stranku predstavlja Sinani koja je optužena za korupciju – rekao je Arifi, prenosi prištinski Zeri.

Ardita Sinani politička savetnica Kurtija, vodiće Kancelariju za Bujanovac, Preševo i Medveđu

Arifi je postao predsednik Preševa, nakon što je nova vladajuća većina njegove Alternative za promene i Pokreta za reforme smenila Sinani sa te pozicije aprila ove godine.

On je ponovo kritikovao Kurtija, njegovu vladu i stranku Samoopredeljenje, posebno zbog 2 miliona evra za Bujanovac, Preševo i Medveđu, koji su obećani, ali ne i prebačeni opštinama.

-Izgleda da su ta 2 miliona evra podelila samu Vladu Kosova,  da li da novac daju Preševskoj dolini ili ne, kršeći odluku kosovskog parlamenta. Sve ovo se radi zbog tog novca, koji je planiran da se distribuira na veoma koruptivan način kanalima ministra Liburna Aliua i Samoopredeljenja – rekao je Arifi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *