Vučić o novom sporazumu: Odbio sam da primim dokument

Bujanovac, 20. septembar 2022. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne zna da li je dokument koji mu je ponuđen tokom posete posrednika EU za dijalog Beograda i Prištine i izaslanika Nemačke i Francuske isti kao dokument koji je objavio “Albanian post”.

-Oni su doneli neki papir koji sam ja odbio da primim. Ja sam pročitao taj papir, znajući šta će sve da se zbiva odbio sam da primim papir. Prihvatili i ne prihvatili biće problema – rekao je Vučić, prenosi N1.

Kako je dodao za petnaest minuta nije mogao da zapamti sve četiri strane dokumenta koji su mu ponudile evropske diplomate na sastanku devetog septembra.

U dokumentu koji je objavio albanski portal “Albanian post”, navodi se da je plan Nemačke i Francuske da sledeće godine počne nova faza u dijalogu Beograda i Prištine.

Prvi sporazum za normalizaciju odnosa- 2013. Drugi sporazum za normalizaciju odnosa (stvarno prihvatanje nezavisnosti Kosova naspram formalnog akta priznanja)-2023, a treći sporazum za normalizaciju odnosa (formalno uzajamno priznanje), neposredno pre nego što šest država Zapadnog Balkana pristupi EU, navodi se u dokumentu koji je objavio Albanian post.

Upitan o novom sporazumu Beograda i Prištine o kojem je pisao albanski portal, Vučić je rekao da taj papir čeka da ga uzme.

– Znao sam da ne treba da uzmem taj papir. Ne mogu da ga uzmem, glava me boli – naveo je Vučić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *