Za izbore za nacionalne savete na spisku 15700 Albanaca i 1900 Roma u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. septembar 2022. Pravo glasa na predstojećim izborima za članove Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) za sada ima 15.700 Albanaca u opštini Bujanovac. Broj će se sigurno menjati do zaključenja Posebnog biračkog spiska 28. oktobra, rečeno je našem portalu u Opštinskoj upravi.

Opština je prošle nedelje objavila Javni poziv za uvid u Poseban birački spisak, a službenik Opštinske uprave zadužen za spisak Nehar Malići kaže da građani svakodnevno dolaze kako bi proverili da li su na spisku.

-Zbog toga kažem da broj upisanih varira. Oni koji nisu na spisku mogu biti upisani uz jednostavnu proceduru, a potrebno je da podnesu pisani zahtev i mogu da kažem da građani koriste to pravo – rekao je Malići u ponedeljak.

Bujanovačke su ranije javile da će izbori za članove nacionalnih saveta biti održani 13. novembra.

Izbori za Nacionalni savet Albanaca u novembru

Alternativa za promene je već obelodanila da će Levant Ćazimi biti kandidat ove stranke za predsednika NSA.

Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija je najavila da će učestvovati na izborima, ali da li samostalno ili u nekoj koaliciji još uvek nije poznato.

O izborima za NSA još uvek se nije oglasila Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, koja od 2018. godine i izbora Ragmija Mustafe za predsednika, praktično vodi Savet.

Na izbore za Nacionalni savet Roma po prvi put će izaći i pripadnici ove manjine iz Bujanovca, pristalice Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Kako smo ranije objavili, listu bujanovačkih Roma predvodiće Ibro Idić.

Romski san iz Bujanovca ide na izbore za nacionalne savete

Po podacima koje je izneo Malići, u Poseban birački spisak romske nacionalne manjine u opštini Bujanovac za sada je upisano oko 1.900 građana.

Javni poziv za uvid u Poseban birački spisak i sve detalje oko upisa i ažuriranja podataka možete videti OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *