Beograd i mi ostali: Kol’ko košta život na jugu Srbije

Bujanovac, 27. septembar 2022. – “Koliko vredi život na jugu Srbije” je naziv tribine koja će se danas održati u Nišu u organizaciji Zeleno-levog poslaničkog kluba Ne davimo Beograd.

Život na jugu Srbije i posledice neravnomernog razvoja biće teme tribine jer je, kako navode organizatori, južna Srbija region koji je kontinuirano zapostavljen od svih vlasti u zemlji i predstavlja pravi primer posledica neravnomernog razvoja, prenose Južne vesti.

– Građani Niša, Leskovca, Vranja i drugih gradova na jugu Srbije suočavaju se sa mnogobrojnim problemima, poput niskog životnog standarda, ugroženih radničkih prava, gašenja preduzeća, korupcije, loše infrastrukture, ekoloških problem, ali i mnogih drugih – navode organizatori.

Organizatori su dalje naveli, da je pored odlaska građana i građanki iz ovog dela Srbije prisutna i visoka stopa interne migracije prema Beogradu, kao najvećem tržištu u Srbiji i da se centralizacija Srbije pokazala kao pogubna za ovaj region.

U razgovoru će učestvovati Radomir Lazović, šef Zeleno-levog poslaničkog kluba, Robert Kozma narodni poslanik, aktivistkinja i radnica u kulturi Marija Peternel i profesor na Filozofskom fakultetu u Nišu Rastislav Dinić.

Moderator će biti koordinator Ne davimo Beograd Stefan Tasić.

Ovo je, kako navode, prvi u seriji događaja na kojima će se građanima predstaviti narodni poslanici Zeleno-levog kluba, kao i aktivnosti na širenju organizacije i formiranju zeleno-leve partije na nacionalnom nivou.

Tribina će se održati u prostorijama City Smart kluba u Nišu sa početkom od 19 sati.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *