Bujanovčani ogorčeni zbog stanja na gradskom groblju

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 27. septembar 2022. – Pravoslavno groblje u Bujanovcu je zapušteno i neuređeno zbog čega protestuju Bujanovčani koji kažu da je stanje sramno. Dok na odgovornost pozivaju nadležne, iz JP “Komunalac” navode da manji broj radnika komplikuje situaciju, ali i poručuju da će u najkraćem roku trava i visoko rastinje biti uklonjeno.

Bujanovčanin koji je našoj redakciji dostavio slike nezadovoljan je izgledom bujanovačkog pravoslavnog groblja.

– Ovako danas izgleda pravoslavno groblje. To je čemer i jad. Bruka i sramota za srpski narod. Molim nadležne da se zainteresuju i reše ovaj problem – napisao je on.

Na primedbe građana iz JP “Komunalac” kažu da znaju da je zapušteno, ali da je takva situacija trenutna i da je to zbog nedostatka i promena u raspodeli radnika.

– Jedan radnik je zadužen za čitavu površinu groblja, a i njega često povlače na druga radna mesta, po potrebi. Trenutno je takva situacija sa raspodelom radnika, a subotom i nedeljom ne radimo – kaže nam sagovornik iz komunalnog preduzeća.

Prema njegovim rečima, komunalno preduzeće je nadležno za održavanje zelenih površina na groblju i  brzina obavljanja radova na održavanju zavisi i od vremenskih uslova.

– Znamo za taj deo groblja koji je obrastao travom, ostao je da se sredi i pokušaćemo da u najkraćem roku završimo, ako nam vremenske prilike pogoduju – dodaje on.

Bujanovačko pravoslavno groblje ima preko 1000 grobnih mesta, a prema računu za komunalne usluge, cena usluge održavanja grobnog mesta je 25,3 dinara po kvadratu.




One thought on “Bujanovčani ogorčeni zbog stanja na gradskom groblju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *