Šćiprim Musliju ima svog kandidata za predsednika NSA

Piše: N. Stevanović

Nevzad Lutfiu

Bujanovac, 28. septembar 2022. Kandidat Pokreta za demokratski progres (PDP) za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) biće Nevzad Lutfiu, odlučilo je u utorak rukovodstvo stranke Šćiprima Muslijua.

Kandidaturu Lutfiua je predložio upravo Musliju, a stranka je jednoglasno podržala, saopšteno je iz PDD.

Nevzad Lutfiu je odbornik u bujanovačkoj skupštini od 2020. godine.

“Zbog značaja i težine koju Nacionalni savet ima u važnim procesima kroz koje prolaze Albanci u dolini,  uzimajući u obzir doprinos istorijskog lidera PDP Jonuza Muslijua i sagledavajući hitnu potrebu da se ovoj važnoj instituciji udahne nova vitalnost i politika sa novim liderima, novom energijom i novim odgovornostima, naš kandidat za predsednika Nacionalnog saveta biće Nevzad Lutfiu”, navode iz PDP.

Oni su pozvali svoje birače i sve  Albance Preševa, Medveđe i Bujanovca da podrže njihovog kandidata na izborima 13. novembra.

Pored Lutfiua, kandidat za predsednika NSA biće i Levant Ćazimi kojeg je ranije kandidovala Alternativa za promene.

Lešijev sin kandidat za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca

Dve najveće albanske stranke – Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija I Partija za demokratsko delovanje (PDD) još uvek nisu obelodanile svoje kandidate.

DP je najavila da će učestvovati na izborima, ali ne i da li samostalno ili u koaliciji sa nekom partijom, a PDD, koja od 2018. godine i izbora aktulenog predsednika NSA Ragmija Mustafe vodi savet, se o izborima 13. novembra još uvek nije oglašavala.

Bujanovačke su ranije javile da pravo glasa na izborima za NSA za sada ima 15.700 Albanaca.

Za izbore za nacionalne savete na spisku 15700 Albanaca i 1900 Roma u Bujanovcu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *