Arifi: Pomoć Komunalcu? Koja pomoć? Da, jeste pomoć, ali nije pomoć

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. septembar 2022. Od novih 10 miliona koje će Opština izdvojiti kao pomoć za JP „Komunalac“, što su Bujanovačke najavile u četvrtak, čak 7,7 miliona dinara je namenjeno za regulisanje duga za struju.

Iako će „Komunalac“ taj novac dobiti na ime Programa posebne budžetske pomoći, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi kaže da to nije pomoć, iako „pojedini mediji“, kako je rekao, pišu da jeste.

Arifi ovoga puta nije pomenuo Bujanovačke, ali je jasno da je mislio na naš portal, jer drugi mediji o ovoj temi nisu pisali.

Za Arifija dakle „budžetska pomoć“ nije pomoć.

-Pomažemo samo sa strujom, odnosno reprogramom duga za struju, sa 800.000 mesečno od 2013. godine – dodao je potom na sednici Opštinskog veća.

Međutim, u izmenjenom posebnom programu „Komunalca“, koji je Opštinsko veće danas usvojilo, iznos za reprogram je uvećan za 2,5 miliona sa prvobitnih 2,6 miliona, ali je dodata i nova stavka Izmirenje obaveza po prinudnoj naplati na električnu energiju od 5,2 miliona dinara.

Za nove projekte u programu, a to su  produžetak kanalizacione mreže u ulici „Branka Radičevića“ i tekuće održavanje slivničkih rešetki na kanalizacionoj i atmosferskoj mreži u gradu „Komunalac“ će dobiti nešto više od 2 miliona dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *