Vojni lekari obavljali preglede u selima kod Preševa

Bujanovac, 30 septembar 2022. (foto MO) – U okviru projekta civilno-vojne saradnje „Vojni lekar na selu“, medicinski timovi Vojske Srbije ove nedelje su obavljali lekarske preglede stanovništva u selima Bujić i Cerevajka u okolini Preševa.

Projekat se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim domovima zdravlja i opštinskim upravama, a ima za cilj pružanje medicinske pomoći meštanima sela sa otežanim pristupom sistemu zdravstvene zaštite, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vojni lekari i medicinski tehničari su tokom akcije obavljali preventivne zdravstvene preglede u seoskim ambulantama, a vršene su i kućne posete slabo pokretnim i nepokretnim osobama, koje nisu bile u mogućnosti da dođu u ambulantu.

“Kao i uvek do sada, pripadnici Vojske Srbije su srdačno prihvaćeni od lokalnog stanovništva, koje je još jednom iskazalo veliku zahvalnost Vojsci Srbije na pomoći koju im pruža kada god je to potrebno”, poručuju iz ministarstva.

Vojska Srbije u okviru svoje treće misije sprovodi brojne projekte civilno-vojne saradnje u svim krajevima Republike Srbije, čime pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.

Vojni lekari su preglede obavljali i u selu Neštin, u opštini Bačka Palanka.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *