Mitrović: Stojanča se bez dogovora sa nama pojavio na sednici SO Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. oktobar 2022. Stojanča Arsić je na svoju ruku prekinuo bojkot i bez dogovora sa nama se pojavio na sednici bujanovačke skupštine u utorak, kada se usvajao rebalans budžeta, kaže za Bujanovačke šef SNS u Bujanovcu Nenad Mitrović.

On nije želeo da detaljnije komentariše Arsićev potez, jer je, kako je rekao, jedinstvo Srba u Bujanovcu u ovom trenutku preko potrebno.

Na pitanje Bujanovačkih da li njegov dolazak na sednicu znači i prekid bojkota, Arsić je odgovorio da ova tema ima dublju pozadinu i da će uskoro pričati o tome.

Arsić: Opštinski budžet i dalje katastrofalan za Srbe

Naglasio je da bujanovački naprednjaci uopšte ne razmatraju da odustanu od bojkota lokalne skupštine koji traje već dve godine, od formiranja „svealbanske“ većine jula 2020. godine.

-Ostajemo pri stavu da 13 (10 SNS i 3 SPS) srpskih odbornika ne mogu ništa da urade, jer bi uvek bili preglasani, što znači da u skupštini ništa ne možemo da uradimo za srpsku zajednicu. Bujanovcu je potrebna multietnička vlast, kakve su bile sve od 2002. godine i da se odluke donose konsenzusom između Srba i Albanaca.  To smo zaključili sa Arsićem kada smo se odlučili na bojkot i od tada se ništa nije promenilo – kaže Mitrović.

On i Arsić, kao lider odborničke grupe SPS, u maju prošle godine su dogovorili bojkot skupštine, dok god Srbi ne uđu u lokalnu vlast.

Mitrović i Stojanča se dogovorili, Srbi jedinstveni u bojkotu Skupštine

– Sve dok se ne napravi dogovor oko ulaska Srba u lokalnu vlast mi nema šta da tražimo u skupštini. Evo Stojanča je bio juče i šta je promenio – ništa. Bojkot ima težinu, jer je zajednički stav svih srpskih odbornika, ono juče nije imalo nikakvu težinu, već je bilo potpuno besmisleno – kaže Mitrović.

Dodao je da je i prvobitni budžet bio napravljen tako da zadovoljava samo političke i partijske interese Albanaca u vlasti i da se rebalansom ništa nije promenilo.

-Ponovo je drastično oštećena srpska zajednica, jer neće dobiti ni približno 40 odsto sredstava, po onom ključu 60:40, kako bi trebalo da se dele investicije za albansku i romsku zajednicu na jednoj strani i srpsku na drugoj – ističe šef naprednjaka.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *